Kærvejen 30a, 7171 Uldum, Tlf.: 79 83 31 80 
 
  Opskrifter fra køkkenet
 
Ærtehummus:

240 g. kikærter

250 g. ærter

1spsk tahin

1-2 fed hvidløg

1 tsk. salt

½ dl. citronsaft

salt og peber

 

Hummus med søde kartofler:

1 dåse kikærter i saltlage (240 g)

1 lille fed hvidløg

125 g. kogte søde kartofler

1 tsk salt

1 spsk tahin

1/4 tsk. stødt spidskommen

3 spsk olivenolie

1 dl koldt vand

1½ spsk citronsaft

1 tsk gurkemeje

 

Kakao-hummus:

1 dåse kikærter (240 g)

150 g bløde dadler

100 g hasselnødder

2 spsk kakaopulver

1 tsk vaniliesukker

1 dl vand

 

Sveskepålæg med mandler og kakao:

100 g svesker

25 g mandelmel

3 spsk kokosolie

3 spsk kakao

1/4 tsk vaniliesukker

½ dl kogende vand.

Hæld det kogende vand over sveskerne. Lad det stå en times tid. Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og kør til massen er ensartet og smørbar. Tilsæt mere vand hvis du ønsker en blødere masse.

 

Avokadocreme med feta:

130 g feta

1 fed hvidløg (lille)

2 avokadoer

1 dl creme fraiche

saft fra en ½ cirron

1 spsk olivenolie

salt og peber

Fjern sten og skræl fra avokadoerne. Kom alle ingredienserne i en skål og blend dem til en glat creme.

 

Kamut grød:

225 g fuldkornsris

100 g kamut

1 l vand

50 g havregryn

½ dl olie

Salt

Ris, kamut og vand koges i 1½ time. Havregryn tilsættes og koger med ca. 15 min.

 

 

 



Sidst opdateret 14. november 2019